In memoriam
Profesorul Dumitru Justin Diaconu, 1936-2015

La 15 noiembrie 2015 a incetat din viata, la varsta de 79 de ani, o importanta personalitate a dermato-venerologiei romanesti, prof. dr. Dumitru Justin Diaconu.

Profesorul dr. Dumitru Justin C. Diaconu s-a nascut in 1936 in Petresti, com. Corbeanca, jud. Ilfov, provenind dintr-o familie de intelectuali.

Dupa absolvirea cursurilor Liceului „I. L. Caragiale”, se inscrie la Facultatea de Medicina Generala Bucuresti pe care o absolva in 1960. A fost extern si intern prin concurs al Spitalelor din Bucuresti. Dupa efectuarea unui stagiu de medicina generala (Margineni, raionul Slatina), in 1964 promoveaza, prin concurs, ca preparator in Clinica Dermatologica Colentina, parcurgand treptele de asistent universitar si sef de lucrari.

In 1971 isi sustine teza de doctorat cu tema Rolul axului hipofizo-cortico-suprarenal in patologia cutanata reactionala efectuata sub indrumarea acad. Scarlat Longhin. A fost, pe rand, elev al prof. dr. doc. Stefan Teodorescu, prof. dr. Aurel Conu si prof. dr. Alexandru Coltoiu.